Video Of The Month

Wednesday, 19 December 2012

The Korean Fashion In Retro Style....(lets look in muslimah way!)

Assalammualaikum....

Baru2 ni aku perasan.


Entry yg aku post pasal fashion selalu menarik trafik ke blog ni.  Walaupn diaorg sekadar silent reader tapi aku sangat...sangat menghargai kerana mereka sudi meluangkan masa untuk membaca entry di dalam blog ni. (pergh, ayat skema seyh!!)


Takpe...takpe...hari ni kita skema sket ekk...sbb tema retro kn??


Berdasarkan tajuk di atas, marilah kita sama2 mengupas bawang sambil bergosip tentang korean fashion in retro style.  Tapi...tapi...kita lihat dari segi fashion yang bleh diaplikasikan kepada muslimah style.  Tak ler susah mana pn.  Kita cuma just sarung tudung dan seluar panjang jer.



Model ni sebenarnya menggayakan beg yang dikatakan ala2 retro itu. Nak ikutkan baju blouse yg dipakainya itu telah menarik perhatian aku walaupn aku tak suka kaler kuning but I like the kelim2 kt baju blouse tu. 



Comey kan dress blouse ni?  Naper kita perlu bersusah payah memakai baju smpai 2-3 lapis semata2 mahu kelihatan stylo?  Kalo dress blouse yang labuh ni, kita hanya tggal perlu pakai stokin tgn, seluar dan tudung.  Say big NO to leggings, ok...!!



Retro belt yang ada nilai estetika....



ETbYcGpZHV
Completely korean in retro style.  Nice to refer...




Plain but simple is it?  Ada sesaper yg feeling retro, bleh ar try style camni...


Whoaa, cantiknyer!!  Adakah ini design terbaru blouse peplum?  I want it...!!



Tak suka kain yg jarang.  Tapi suka dgn gaya stylo yg model ni pakai.  Sbb tu tepek kt cni gak sbb nk wat reference...


Suka...suka dgn jaket ala2 kadet polis ni!

Ha Ji Won's charming pictorial in Vogue Taiwan


Yes Asian Street Fashion

Kalo dress ni dipanjangkan lagi skirtnya, dah boleh jadi muslimah style.


Women’s New Fashion Korean Slim Retro Wave Point Chiffion Cute A line Dress

Retro dan polkadot memang tak dapat dipisahkan lagi...


Retro Fashion Lapel Slim Plaid Dress

Padankan dengan seluar panjang!


Retro Long Korean Lapel New Arrival Overcoat

Ni pun retro gak ni.  Kalo pergi kat tempat sejuk, boleh pakai outfit macam gini....


Japan Fashion Korean  ** Get this look for Bel- Using Tobacco for Chibibel**

Comel ni kalo korang sarung dengan seluar panjang.


2013 New Season Women Fashion Retro Dot Dress - Shipping Cap Promotion- - TopBuy.com.au

Jangan lupa sarung seluar tau!  Cantik dress ni...


Rose Korean Fashion Retro Candy-Colored Slim Women Suit XS/S/M/L/XL/XXL XVR910ro

Retro candy


NO REASON2013 spring original design retro fashion Korean Long-sleeved shirt x1097 loose - Taobao

Ok, ni serius sangat comel cuma elakkan dari memakai skinny jeans dan legging yerk!


Sweet Fashion Retro Love Floral Blouse

Retro Floral love


Pleasantly Korean Retro Sleeveless Solid Chiffon Casual Dresses  Casual Dresses from stylishplus.com

Padankan dengan cardigan atau jacket dan pants


Best Korean Style Retro Turnup Coat

Kalo blazer tu dipanjangkan lagi lengannya dah cukup perfect!

Likes! I think that's the girl from My Girlfriend is a Nine-tailed Gumiho as well

Fuhh...mantoopp!



Tu sajer yg dpt dikongsikan tentang fashion retro style.  Suka...suka!!  Bleh aku wat reference nnti.  Actually mmg fashion retro style ni ada gak melibatkan baju yang bercorak ntahapahapantah tu.  Tapi aku tak brapa suka ar baju yg bercorak2 ni.  I like the plain with unique design.  I told you already kan...Nmpak berserabut lar beb!  Tak suka...tak suka...!!  So, I try to give the tips yg tak sebrapa ni.  Kalo korang nk ikut, ikut lar.  Kalo tak, sila tinggalkan blog ni skrg!  Hahahaha...just kidding, ok!  

I tak trgoda ok dgn fashion2 dr branded item nyer.  Yg penting kita mesti pandai mix and match.  Dun feeling sad if kita guna unbranded nyer outfit.  Tuhan tak marah.  Yang penting kita tutup aurat.  Kalo tak mampu nk beli branded nyer item, it is ok!  Just be the way you are...the important it is be yourself.  Tak perlu nk ikut2 org lain, ok!  Create your own fashion world...

Kerana dirimu begitu berharga.


By the way, thanks for reading ya...!!








3 comments:

Ruzana Ibs said...

Sis.. banyak gambaq missing :(
Anyway.. dah tgk entry satu lagi.. best best.
thanks a billion!

Erynemysha Helmy said...

Saya mintak maaf sebab blog saya pun sedang dalam under maintenance. Saya tgh update balik gambar-gambar yang hilang sebab gambar yang dulu pun memang tak secure lagi. Ini semua adalah tidak mahu menghampakan para pembaca blog saya. Hope you enjoy reading my blog!

Fuad Ahmad said...

saya dari Elysia enterprise ada menjual dress vintage muslimah,bole visit instagram @elysia_collection atau datang ke butik fizikal glamsite vendors di bangi sentral belakang buitk bella amaara atas bazaar @ seven..see ya